11/3/16

"Γλυκιά Ρουτίνα" * Όταν η Ζωή Δεν Είναι η Ξένη Φορτική του Καβάφη...
Όσο Μπορείς:

Μπορώ Σημαίνει Θέλω...Από μικρό παιδί δούλευα πολύ μέσα μου το ποίημα που μου είχε δώσει η διανοούμενη θεία μου.

Το ''Όσο Μπορείς'' του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Έμενα πάντα στη φράση σχετικά με τη Ζωή: ''Ώσπου να γίνει σα μία Ξένη Φορτική".


"Όσο Μπορείς" ~ Κωνσταντίνος Καβάφης [Σελίδα: Φίλις Χρυσού]


Ερευνούσα από παιδί τα Αίτια που έκαναν τους Ανθρώπους Δυστυχισμένους.

Ταυτόχρονα Ζούσα από πάντα μία Ζωή Δική Μου, το δικό μου Aπροκάλυπτο Προσωπικό Μοντέλο Ζωής

Ήξερα μέσα μου ότι ως ''Μη Συμβατική Περίπτωση'' δεν είχε και δεν έχει καμία σημασία το πως με βλέπουν οι άλλοι τη στιγμή που κανείς δε ζει μέσα μου ή εγώ μέσα του και δεν τους ζήτησα και δανεικά άλλωστε. Κι αν πεθάνω τώρα θα βρουν με κάποιο άλλο να ασχοληθούν... Έτσι σκεφτόμουν. 

Όπως όντως γλίτωσα από ένα μεγάλο ατύχημα όπου άλλοι έχασαν τη Ζωή τους [πτώση λεωφορείου σε γκρεμό] και την επόμενη μέρα πήρα ένα αστικό λεωφορείο για να επισκεφθώ το συμμαθητή μου που είχε σπάσει το χέρι του. 

Θα μπορούσα να είχα χαθεί από τα μάτια αυτού του Κόσμου από την μία στιγμή στην άλλη. Όπως και δεν πιστεύω στις Προλήψεις - καθώς ό,τι Πιστεύει κανείς αυτό και Προσελκύει.

Το έχω δει ολόκληρες Ζωές να βουλιάζουν στην κακοτυχία και τη μιζέρια, απλά επειδή όλοι αυτοί ''χτυπούσαν ξύλο'' για κάθε τι ''κακό'', μονίμως ήταν ματιασμένοι επειδή το Σκεφτόντουσαν, μονίμως πάθαιναν κάτι Κακό επειδή το Φοβόντουσαν

Έλκουμε Ό,τι Εκπέμπουμε...

Για να συνδέσω τον τίτλο του θέματος που αναλύω, θα πω ότι για να Νιώσουμε Ευτυχισμένοι Μέσα μας, βασική προϋπόθεση είναι να είμαστε Ειλικρινείς με τον Εαυτό μας Πρώτιστα. Άρα να Πράττουμε αυτό που μας κάνει Αληθινά Ευτυχείς.

Όπως και δεν μπορεί ενώ Φοβόμαστε να Αναζητάμε ταυτόχρονα τις Μεγάλες Συγκινήσεις με ''Εγγύηση Φυγοπονίας''. Χωρίς Ρίσκο Εμπειρίες Δεν Κατακτώνται.

Το μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι το εξής: οι Άνθρωποι Αγνοούν κάτι πολύ σημαντικό. 

Συγχεύουν τις Εμπειρίες τους με την Ταυτότητά τους. Νομίζουν ή νιώθουν Ενοχικά ότι αυτές τους Καθορίζουν ως Ταμπέλες. Αυτός που επιτρέπει σε αυτή την Ιδεοκαταληψία να τον Παρασύρει, χάνει τη Ζωή του στο Όνομα του Διχασμένου Φόβου.

Οι Εμπειρίες οφείλουν να Βιώνονται από τον Ταυτόχρονα Παρατηρητή Εαυτό. Μπορείς ακόμη και να Εμπειραθείς χωρίς να σε Αγγίξει η Κατάσταση αν το θες, εφόσον βρίσκεσαι σε αυτό το Επίπεδο Συνειδητότητας. Όπου Μπορείς να Μπεις και να Βγεις Μέσα σου, μέσα στη συνεύρεση, συνομιλία κ.λ.π. Είναι όπως όταν Δε Σε Ενδιαφέρει ο Συνομιλητής σου και σκέφτεσαι τη στιγμή που θα μείνεις μόνος. Είσαι όντως - η Συνειδητότητά σου - Ταυτόχρονα σε Δύο Σημεία!

Δεν παίζεις Θέατρο φυσικά όταν κάνεις Πτήσεις Μέσα και Έξω από / στην Κατάσταση. 


Εάν Παίζεις Θέατρο τότε Δε Βρίσκεσαι σε αυτή την Εξυψωμένη Κατάσταση Συνειδητότητας η οποία Μπορεί να Βιώνει Διττά την κάθε Εμπειρία της. Είσαι Ακόμη ''Κρατούμενός'' της. Σε Προσδιορίζει Ακόμα. Σε Ελέγχει. 

Γιατί να μην την Ελέγχεις Εσύ;!


Οι Άνθρωποι μπορούν να γλυτώσουν από πολλά δεινά, να γλυτώσουν από τα ψυχοφάρμακα ως και την τρέλα αν θέλουν. 

Η Ταύτιση ή Μη Ταύτιση, η Αποστασιοποίηση, η Διάκριση, η Μη Κρίση [Παρατήρηση] αυτά είναι τα Κλειδιά με τα οποία μπορεί να Εργαστεί κανείς Συνειδητά αν θέλει να Ελευθερωθεί με μία βοήθεια.

Πιστεύω ακράδαντα ότι κανείς Γεννιέται, Δε Γίνεται. Τα τελευταία χρόνια πάραυτα παρατηρώ ότι αρκετοί Άνθρωποι Αλλάζουν - και φυσικά μόνο επειδή το Θέλουν Διακαώς. Ή ήταν γραφτό τους να Αποκαλύψουν το Ίδιο το Φως τους στη περίπτωση. Αυτό είναι ευχάριστο. Να βλέπω όλο περισσότερες Απελευθερωμένες Ψυχές να Απολαμβάνουν τον Εαυτό τους.


Έτσι, όντας Ειλικρινείς με τον Εαυτό μας, ως Παρατηρητές Αποστασιοποιημένοι και άλλοτε σε Σύμμειξη με την Εμπειρία, τότε μπορούμε να Ζήσουμε τη ''Γλυκιά Ρουτίνα'' που δεν είναι άλλη από την Παρουσία της Ψυχής μας μέσα στο Σώμα μας στο Τώρα.


Αν η Ψυχοσυνείδηση είναι Απούσα, τότε ποιος είναι αυτός που βιώνει την Εμπειρία στο Τώρα;! Ο Καταληψίας Φόβος;!

Άλλο Παρατηρητής και Ταυτόχρονα σε Σύμμειξη από Επιλογή κι Άλλο Ψάχνω να με βρω γιατί ακόμη Δεν Ξέρω Που Είμαι, τι με Αντιπροσωπεύει, τι με κάνει Ευτυχή, Υποκρίνομαι κ.λ.π.

Η Δύναμη του να Ελέγχεις την Απόδοση ή την Αντικραδασμικότητα 
των Εμπειριών σου σημαίνει ότι Γεύεσαι Ήδη τη Γλυκιά Ζωή Εντός σου, ανεξαρτήτως των Συνθηκών. Η Συνθήκη αυτή με τον Εαυτό προϋποθέτει 
την Αυτοπαραδοχη και Αυτο-Ειλικρίνεια.

Για κάποιους λόγους η Ζωή συνήθως μας Τοποθετεί όχι εκεί που Θέλουμε, αλλά Εκεί που Πρέπει [για κάποιο Σοφό Σκοπό].

Η μαεστρία είναι να καταφέρουμε να κάνουμε ακόμη και τη Φυλακή Παράδεισο. Κι αν δεν μπορούμε, τουλάχιστον ας προσπαθούμε να Εμπιστευόμαστε τη Διαδικασία. Στη Δυαδικότητα Δεν Υπάρχει Μόνο Φως ή Μόνο Σκοτάδι.

Αν Νιώθεις Βασιλιάς μέσα σου είναι Αδύνατον ως και ο Έξω Κόσμος να μη σε Δει κάποια στιγμή ως Βασιλιά...

Ακόμη και η Ζωή θα βρίσκει τρόπους για να σου Προσφέρει τις Βασιλικές σου Τιμές ανάμεσα στις σκοτεινές σου ημέρες.


Η "Γλυκιά Ρουτίνα" είναι η Δική Σου Σφραγίδα στη Ζωή. Η Επιμονή να Χαράζεις το Δικό Σου Δρόμο ακόμη κι αν το Κάρμα έχει Άλλα Σχέδια. Η Επιμονή να Ερμηνεύεις τα Χτυπήματα της Ζωής [Κάρμα] με το Δικό Σου Αξιοπρεπή Τρόπο Επιθετικής Άμυνας η οποία Ερμηνεύεται από το Σύμπαν ως Θρασεία Κραυγή.

Η ''Γλυκιά Ρουτίνα'' είναι ο Δικός σου Τρόπος να Ζεις και να Βρίσκεις την Ομορφιά ακόμη και στα Δύσκολα. Σε μια Στέρφα Γη να Δύνασαι να Φυτεύεις τους Δικούς σου Σπόρους Ζωής και να τους βλέπεις να Ανθίζουν. Και μια μέρα η Ζωή γίνεται Εμφανώς πιο Ξεκούραστη και Δίκαιη για εσένα. Γιατί έχεις μάθει να την Ερμηνεύεις.

Αν είσαι Ειλικρινής με τον Εαυτό σου θα ξέρεις που και πότε νιώθεις Αληθινά Ευτυχής ή Δυστυχής.

Κι αν έχεις Θάρρος θα Προχωράς μπροστά ακόμη κι αν πρέπει να Γκρεμίσεις Πρώτα για να Ξαναχτίσεις ένα Πιο Αυθεντικό Οίκο για Εσένα.Θράσος και Αλήθεια Θέλει...

Με Αγάπη


Φίλις Χρυσού[Αndromeda Galactica]

*Tα συγγράμματά μου υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα ιδιοκτησίας.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο με την πρόσθεση των συνδέσμων
και του ονόματός μου. Ευχαριστώ για την κατανόηση.